Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Afbeeldingsgalerie

19 februari 2018

Christel Janssen

 

Is er leven na de dood?

 

Toen Christel op een dag de ‘innerlijke roep van Hawaii' kreeg, had ze geen idee wat er zou volgen.  Ze besloot er een kijkje te nemen en voelde zich er zo thuis dat ze er in 2003 voorgoed ging wonen.  Eenmaal daar kreeg ze een innerlijk bericht dat ze met haar nieuwe geliefde (een Hawaiiaanse - Indonesische man) door een hele serie van ervaringen zou gaan wat haar bevattingsvermogen ver te buiten zou gaan.

Aanvankelijk verwierp ze het bericht, ook omdat ze hem vaarwel had gezegd en ze verhuist was naar een ander eiland. Maar niets bleek minder waar. In de loop van 2 jaar werd dat bericht werkelijkheid. 

In haar boek 'Negenenveertig Dagen, Een Sensuele Reis in Het Moderne Hiernamaals' beschrijft ze bijzondere ervaringen vanuit het hiernamaals die zij per computer deelde met Umberto, en geeft daarmee een stem aan ‘Alles is mogelijk’. Umberto blijkt in Hawaï een z.g. delok te zijn, iemand die bewust sterft om dan na een paar dagen weer terug te keren in het eigen lichaam en te rapporteren over bardo, de tusenstaat vlak voor de uiteindelijke dood.
Ze schrijft ook over haar twijfel hierover, haar behoefte aan bevestiging, en dat haar band met hem zeker geen ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’-verhaal werd. Door deze ervaring heeft Christel echter wel een enorme schat aan kennis over het proces wat er plaatsvindt bij het overgaan, maar ook hoe dat reflecteert in iedere stap in haar huidige leven.

In de lezing gaat Christel een open dialoog aan met het publiek, ze zal vertellen over haar buitengewone ervaringen, over leven, dood en de tussenstaat: bardo, en nodigt iedere aanwezige uit om zelf een veel grotere werkelijkheid toe te laten over wie we éigenlijk zijn.
Ze neemt je zo aan de hand mee tot voorbij de grens die wij de dood noemen, een grens die uiteindelijk geen grens blijkt te zijn. Zo toont zij ons op deze avond, op een tastbare manier, de weg die leidt tot het ervaren van het onzichtbare.  

Christel Janssen  (1969studeerde zowel aan de Kunstacademie in Maastricht als Chinese Geneeskunde. Ze was zeven jaar acupuncturist in Maastricht totdat een ‘innerlijke roep’ haar naar Hawaii bracht. Dat is haar nieuwe thuis geworden. Zij is de auteur van “Forty-Nine Days, A Sensuous Journey in the Modern afterlife." Een memoir over haar buitengewone en sensuele ervaringen met het hiernamaals. Ze heeft een voorliefde voor het schrijven over 'dingen die onzichtbaar zijn’ en de spanning tussen het 'strakke' leven in Nederland en het vloeibare leven op het tropische eiland Hawaï.  
Ze geeft les in Intuïtie en Telepathie in de Virtual School for Spontaneous Movement en biedt schrijfretreats aan in Hawaii om een 'grotere realiteit’ door mensen heen te laten spreken.