Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

de sprekers

 David van Bodegom  -  23 september 2019

'Ontpillen' 

 

In deze lezing vertelt David van Bodegom ons over ontpillen. Hij schreef er tevens een gelijknamig boek over in 2018. Hierin laat hij zien hoe je met kleine slimme aanpassingen in je dagelijkse routine veel langer gezond kunt blijven, met veel minder pillen.
In de lezing deelt hij met ons zijn antwoorden op vragen als: Hoe hou je zelf je botten sterk, je maagzuur in bedwang en je darmen gezond? Slaap je beter als je meer sport? Kun je je hersenen trainen? Wat kun je doen om erectiestoornissen te voorkomen?
Ontpillen helpt je je lijf beter te begrijpen en laat zien hoe je zonder medicijnen en met aanpassing van je levensstijl langer gezond kunt blijven.
Kortom een boeiende avond over wat je zelf kunt doen aan een goede gezondheid.

 

David van Bodegom  is opgeleid als arts en historicus en werkt als verouderings-wetenschapper bij LeydenAcademy. Tevens is hij universitair docent bij de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC en begeleidt hij verschillende promovendi op het gebied van gezond en vitaal verouderen, peercoaching, veroudering in internationaal perspectief, demografie van onze stijgende levensverwachting en de kosten van ouderenzorg.