Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

de sprekers

Inge Moll - 20 april 2020 

 

De Kabbala –

De schepping van de mens vanuit de eenheid, de weg van de mens terug naar de eenheid

 

Deze lezing gaat over Joodse mystiek: de kabbala. De kabbala is het scheppingsverhaal van de wereld naar het beeld van God, naar het beeld van Eenheid.

In dit scheppingsproces was een catastrofe onontkoombaar. De kabbala laat deze catastrofe -het uiteenvallen- zien.

Als gevolg van de catastrofe is er disharmonie in de wereld en in ons persoonlijke leven, missen we de bewuste verbinding met het Goddelijke. Het herstel van deze catastrofe, in het persoonlijke leven en de wereld (tikkoen olam), is volgens het Jodendom de opdracht van de mens. In deze lezing ligt de nadruk op het jezelf leren kennen en de weg naar heelheid / eenheid via de kabbala.

 

 

Inge Moll, opgegroeid in een Katholiek milieu, had als jong kind al een, naar later bleek, Joodse levenshouding. Het helen van jezelf en daarmee de wereld is haar levensmissie.

In de verschillende opleidingen die zij volgde tot therapeute (gespecialiseerd in vroegkinderlijk trauma en seksueel misbruik) kwam ook de kabbala op haar pad. Inmiddels geeft zij met enige regelmaat workshops waarin deelnemers de kabbala als weg naar ‘wie je werkelijk bent’ kunt ervaren.