Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

de sprekers

Krista Steenbergen  - 25 november 2019

    
Spiritualiteit en Intimiteit   

In deze lezing ga ik in op de visie van spiritualiteit op intimiteit. Ik kom graag vertellen over het helen van de verbinding tussen het mannelijke en het vrouwelijke en de terugkeer van eros in ons dagelijks leven. Wat is de betekenis van het Heilige Huwelijk, de vereniging van mannelijk en vrouwelijk in onszelf? Hoe kan intimiteit als iets heiligs ervaren worden? Hoe wordt intieme verbinding weer een gebed? Hoe kan het lichaam weer een tempel zijn voor de ziel?

In traditionele religies is er vaak sprake van een transcendente visie op het heilige. Daardoor is het aardse, het vrouwelijke, het lichamelijke en dus ook het sensuele vaak een taboe.
Hoe geven we het heilige weer opnieuw een aardse vorm, waarbij ook onze seksuele levensenergie een bron van kracht, inspiratie en creativiteit kan zijn?

Het pad van tantra, waarover ik graag met jullie deel, wil het mannelijke en het vrouwelijke, de lust en de liefde weer herenigen en herstellen.
Zo kan ieder mens een unieke expressie van liefde kan zijn.

 

Krista Steenbergen is afgestudeerd als religiewetenschapper en ingewijd als priesteres. In 2009 deed zij een sjamanistische Vision Quest in de bergen van Kreta, waar zij de legende ontving: “Wie met mij de liefde bedrijft, zal het leven nooit hetzelfde ervaren”. Dit bracht haar op het pad van tantra, waarin zij vele opleidingen heeft gevolgd. Zij is graag een kwetsbaar voorbeeld in het verbinden van uitersten. Het is haar missie om als Muze mensen te inspireren om hun hart te openen voor liefde, inspiratie, creativiteit en passie. Dit doet zij als trainer, coach, spreker, schrijver en muzikant.